Γιατί το HR είναι σημαντικό για μια επιχείρηση;

Αν είστε από τα άτομα που ενημερώνονται για τον κόσμο των επιχειρήσεων, σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι για τις μικρές επιχειρήσεις η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού (HR) ίσως και να μην υπάρχει ή καταλαμβάνει πολύ μικρό μερίδιο του ετήσιου προϋπολογισμού σε σχέση με άλλα τμήματα (Marketing, Finance). Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε το HR και γιατί αποτελεί σημαντικό τμήμα για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

HR - Human Resources slogan

Τι είναι το HR;

Αρχικά αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το HR αναλύεται σε Human Resources, δηλαδή ανθρώπινοι πόροι. Οι ανθρώπινοι πόροι σε έναν οργανισμό είναι τα άτομα και οι ομάδες ατόμων που εργάζονται για να πετύχουν το στόχο που έχει θέσει ο οργανισμός. Προφανώς για την επίτευξη ενός στόχου χρειάζονται και άλλοι πόροι όπως τεχνογνωσία, καινοτομία κτλ. Το HR ξεκίνησε απαρτίζοντας τον ρόλο των προσλήψεων και απολύσεων. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη επιχειρήσεις που το τμήμα τους έχει μόνο αυτό τον ρόλο. Σήμερα, το HR καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος αρμοδιοτήτων, για αυτό και πλέον ορίζεται ως HRM (Human Resourses Managment), Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

To HR σήμερα

Οι βασικές του λειτουργίες είναι:

  • Προσλήψεις (Hiring) – Απολύσεις (Firing)
  • Προσαρμογή ατόμου στην επιχείρηση (onboarding)
  • Μισθοδοσία (Payroll)
  • Άδειες (Holiday managment)
  • Ανάπτυξη και εκπαίδευση προσωπικού (Training and Development)

Επιπλέον, το HR, συμβάλει δραματικά στην διαμόρφωση της επιχειρησιακής κουλτούρας καθώς και στην αύξηση/διατήρηση της παραγωγικότητας του εργαζομένου.

Focus on employee

Συνήθως, οι μικρές επιχειρήσεις με λίγους εργαζόμενους στην διάθεση της, βρίσκονται κοντά στο ανθρώπινο δυναμικό της. Τι γίνεται όμως όταν αυτή η μικρή επιχείρηση με την πάροδο του χρόνου αρχίζει και αναπτύσσεται και αυξάνει το προσωπικό της; Αυτό που συμβαίνει, είναι να αυξάνονται οι υποχρεώσεις της και να χάνει την επαφή με το προσωπικό της. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος νιώθει να παραμελείται, αυξάνονται οι απαιτήσεις και δεν βρίσκει από κανέναν το κίνητρο (motivation) και την θετική ενέργεια. Αυτό έχει ως συνέπεια το άτομο να μην είναι παραγωγικό και να οδηγείται στην εύρεση μια νέας θέσης. Εδώ έρχεται το τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού, όπου στόχος του, είναι να επιλύσει τα εκάστοτε προβλήματα και να διατηρήσει τους εργαζομένους του.

“Διατήρηση προσωπικού”- Η μεγαλύτερη πρόκληση του HR

Αν και είμαι νέο μέλος σε τμήμα HR, διέκρινα να απασχολεί τους συναδέλφους μου ένα βασικό ζήτημα: Το ” Retain employees” (Διατήρηση Προσωπικού). Ειδικότερα, η αποτυχία διατήρησης ενός υπαλλήλου, επιφέρει πολλές δαπάνες και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην οργανωτική δομή. Συγκεκριμένα, προκαλείται ανασφάλεια στους συνεργάτες, αύξηση υποχρεώσεων των συναδέλφων και κόστος (τόσο χρηματικό όσο και χρονικό) για αντικατάσταση και εκπαίδευση. Μάλιστα, αυτά είναι λίγα από τα πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλύσει το τμήμα HR.

Σύμφωνα με μία έρευνα από το Employee Benefit News(EBN) κοστίζει 33% του ετήσιου μισθού για την αντικατάσταση ενός υπαλλήλου. Σε δολάρια, το κόστος αντικατάστασης μπορεί να φτάσει τα 15,000$ για έναν υπάλληλο με ετήσιο μισθό τα 45,000$.

Αύξηση απαιτήσεων

Συνεπώς, όπως αντιλαμβανόμαστε, η διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και επίτευξη των στόχων κάθε επιχείρησης. Το θετικό είναι, ότι οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να το κατανοούν, με αποτέλεσμα να επενδύουν όλο και περισσότερο στο τμήμα. Βέβαια, σε αυτή την κατεύθυνση, έχει συμβάλει σημαντικά, η ανάπτυξη της τεχνολογίας. Ωστόσο, η τεχνολογική επανάσταση, θέτει νέες προκλήσεις στο HR. Σήμερα, το HR καλείται, να αντιμετωπίσει ένα πολύ διαφορετικό ανθρωπινό δυναμικό, εξοικειωμένο με την αυτοματοποίηση, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Ταυτόχρονα, όλα αυτά συμβαίνουν, την στιγμή που οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων εξελίσσονται ταχύτερα από ποτέ. Έτσι, για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση, πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη από την διοίκηση.

Πηγές: thebalancecareers.com, breathehr.com, benefitnews.com, fortunegreece.com

Κατηγορίες: Business

Δημήτρης Κύρος

Σπουδάζω στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ταυτόχρονα είμαι μέλος στο HR department γνωστής πολυεθνικής. Το ενδιαφέρον μου για τον κόσμο των επιχειρήσεων με οδήγησε να αναλάβω τον ρόλο του αρχισυντάκτη στην στήλη της επιχειρηματικότητας.