Η Superstrata ξεκίνησε τις προπαραγγελίες για το 3D-printed ποδήλατο

Η Superstrata είναι η νέα μάρκα μοτοσυκλετών της εταιρείας κατασκευής πρόσθετων με βάση τη Silicon Valley, Arevo. Είναι γεγονός πως αποκάλυψε το πρώτο 3D-printed ποδήλατο. Το εξαιρετικό είναι πως έχει την ιδιαιτερότητα να κατασκευάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.

Superstrata
Πηγή: The Verge


H εταιρεία Αrevo χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της στην κατασκευή σύνθετων υλικών και την εκτύπωση 3D για να παράγει το «πρώτο» στον κόσμο, ηλεκτρικό ποδήλατο. Και τα κατάφερε! Ωστόσο δεν διατίθενται στην αγορά ακόμα, μπορεί ο καταναλωτής να τα προ-παραγγείλει.

Superstrata Terra και Ion

Μετά το λανσάρισμα, έρχονται το ποδήλατο Terra all-road και το παρόμοιο ηλεκτρονικό ποδήλατο Ion πολλαπλών χρήσεων. Και τα δύο θα είναι ειδικά προσαρμοσμένα χάρη στην ευελιξία της κατασκευής τους.

Το Superstrata υπόσχεται «πάνω από 250.000 πιθανούς συνδυασμούς γεωμετρίας» για να φιλοξενήσει κάθε αναβάτη. Οι αγοραστές ποδηλάτων θα παρέχουν απλώς τις διαστάσεις, το βάρος και το στυλ οδήγησης. Κατόπιν, ένας αλγόριθμος θα δημιουργήσει τον προγραμματισμό για την προσαρμοσμένη εκτύπωση ποδηλάτων σας. «Δεν υπάρχει κόλλα, αρθρώσεις, ραφές ή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Vu στο The Verge, ο CEO της εταιρίας. “Και έτσι παίρνεις πολύ περισσότερη δύναμη.

Superstrata Terra-ένα ποδήλατο για κάθε έδαφος

Η μεγαλύτερη έκπληξη για το ενισχυμένο carbon frame, Superstrata Terra είναι πιθανώς το απαιτούμενο weight frame. Σύμφωνα με το Bikerumor, η Superstrata αποκαλεί το Terra ως “ένα ποδήλατο δρόμου”, αλλά με δισκόφρενα επίπεδης βάσης, 12 mm thru-axles και clearence για ελαστικά 700c x 40mm (ή 650B x ​​47mm), θα έπρεπε να είναι ένα ποδήλατο για κάθε έδαφος.

Πηγή: Υoutube

Τόσο το ποδήλατο Superstrata Terra όσο και το Superstrata Ion είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία μέσω της Indiegogo σε μαύρο ή άσπρο φινίρισμα. Η παράδοση αυτού του πρώτου κύκλου παραγωγής μοτοσυκλετών αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2020. Αυτό πιθανότατα συμβαδίζει με την πρόσφατη ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας Arevo για μια νέα 2ης γενιά της τεχνολογίας 3D-printed εκτύπωση που λέγεται ότι είναι 4 φορές ταχύτερη από την αρχική διαδικασία.

Πηγές: The Verge, Superstrata, bikerumor.com

Κατηγορίες: Technology

Σταυρούλα Λιακοπούλου

Πεπεισμένη  πως η εξέλιξη έρχεται από τα εμπόδια. Θα με βρεις άλλοτε να γράφω για να ενημερώνω και άλλοτε να ασχολούμαι με την επικοινωνία και το digital κόσμο. Stay tuned!