Με το Quick Charge 5 το κινητό φορτίζει στο 50% σε 5 λεπτά

Τρία χρόνια πέρασαν από την παρουσίαση της τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4+ της Qualcomm, όπως φαίνεται ήρθε επιτέλους η στιγμή να γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα.

Χαρακτηριστικά του Quick Charge 5 της Qualcomm.
Χαρακτηριστικά του Quick Charge 5 της Qualcomm.
Πηγή: matrixlife

Η Qualcomm παρουσίασε τo Quick Charge 5.0, την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης η οποία θα υπάρχει στα κινητά επόμενης γενιάς. Σε σύγκριση με την φόρτιση προηγούμενης γενιάς προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα. Πρώτα από όλα υποστηρίζει περισσότερα από 100W, κάτι που απλά σημαίνει ότι τα κινητά θα φορτίζουν μέσα σε μερικά λεπτά. Πιο συγκεκριμένα για φόρτιση από το 0 έως το 50% χρειάζονται μόλις 5 λεπτά ενώ για το 100% 15 λεπτά.

Τα κυριότερα σημεία της νέας τεχνολογίας

  • 70% καλύτερη απόδοση από τον Quick Charge 4 και προσφέρει 10 φορές καλύτερη παράδοση ενέργειας από τον Quick Charge 1.
  • Η τεχνολογία QC 5 χρησιμοποιεί 12 διαφορετικές ασφάλειες για τα voltage, το ρεύμα και την θερμοκρασία. Υπάρχει και προστασία για USB-input overvoltage στα 25V και εξωτερικοί έλεγχοι πέρα από τα 30V.
  • Υποστήριξη φόρτισης έως 100W.
  • έχει την τεχνολογία Dual/Triple, το INOV4, Qualcomm Battery Saver και την “Έξυπνη αναγνώριση των ικανοτήτων φορτιστή.
  • Το QC5 έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να εκμεταλλεύεται αμφότερες τις τεχνολογίες USB-PD και Type-C.
  • Επίσης είναι 10 βαθμούς Κελσίου πιο ψυχρός από το QCharge 4.
  • Υποστήριξη μπαταριών 2S και 20 Volts.

Το γεγονός ότι το QC 5 αποτελεί μέρος του συνολικού πακέτου της Qualcomm είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Η Qualcomm είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επεξεργαστών και μόντεμ. Έτσι πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τις λύσεις φόρτισης για την εύκολη συμβατότητα με τα υπάρχοντα προϊόντα. Πράγμα που σημαίνει ότι το QC 5 πιθανότατα θα αρχίσει να εμφανίζεται σε πολλά τηλεφώνα το τρίτο τετράμηνο του έτους.

Πηγή: TheVerge


Μιχάλης Σαρικλόγλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Καβάλας. Είμαι Ms Γεωπόνος, τελείωσα το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι φανατικά με την τεχνολογία και συγκεκριμένα με τους Η/Υ. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με gaming, ταινίες και σειρές, smartphones, PC hardware. Ένας καλός καφές και το κάλο φαγητό είναι η αδυναμία μου.