Το PlayStation 5 έρχεται με αναβαθμισμένα περιφερειακά

Η Sony αποκάλυψε επίσημα πώς θα μοιάζει η κονσόλα σε live event την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από περιφερειακά για τo νέο PlayStation 5. Αυτά είναι ένα ασύρματο ακουστικό, μια κάμερα, ένα τηλεχειριστήριο πολυμέσων και μια βάση φόρτισης για τον μοχλό DualSense και φυσικά ο νέος μοχλός.

περιφερειακά της κονσόλας PlayStation 5
Περιφερειακές συσκευές της νέας κονσόλας PlayStation 5.
Πηγή: slashgear

DualSense Controller

Η Sony δίνει μια νέα πνοή σχεδιάσεις στο χειριστήριο του PS5 με νέα χρώματα και λειτουργίες. Ας τις δούμε αναλυτικά:

  • Haptic feedback: αυτή η λειτουργία προσθέτει μια ποσότητα ισχυρών αισθήσεων που θα αντιμετωπίσετε όταν παίζετε διαφορετικά παιχνίδια. Όπως η παγωμένη λάσπη κατά την οδήγηση ενός αυτοκινήτου την ώρα της χιονόπτωσης.
  • Adaptive triggers: τα κουμπιά L2 και R2 περιλαμβάνουν τώρα προσαρμοστικές σκανδάλες που μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν την επιθετικότητα των ενεργειών σας. Για παράδειγμα όταν τραβάτε ένα βέλος για να ρίξετε με το τόξο.
  • Powerful rechargeable battery: η μπαταρία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετικό χρόνο παιχνιδιού.
  • Create button: αυτό το κουμπί αντικαθιστά το κουμπί “κοινή χρήση” και θα σας επιτρέψει να “δημιουργήσετε” υπέροχο περιεχόμενο από το παιχνίδι σας.
  • Built-in microphone array: δεν χρειάζεται ακουστικά χάρη σε αυτήν τη λειτουργία, απλώς ενεργοποιήστε το και ο μοχλός σας θα γίνει μικρόφωνο.
Το DualSense Controller του PlayStation 5.
Το DualSense Controller του PlayStation 5.
Πηγή: ps5home

HD Camera

Η νέα κάμερα HD (η οποία έχει διπλούς φακούς 1080p) είναι πιθανό να αντικαταστήσει το παλιό αξεσουάρ της κάμερας PS4. Έχει σκοπό να επιτρέπει στους παίκτες να μεταδίδουν βίντεο από το σαλόνι τους ενώ παίζουν παιχνίδια διευκολύνοντας τη ζωντανή ροή.

HD Camera
HD Camera με διπλούς φακούς 1080p.
Πηγή: Theverge

Pulse 3D wireless headset

Τα ασύρματα ακουστικά Pulse 3D αντικαθιστούν το ασύρματο ακουστικό PlayStation Gold και προσφέρει υποστήριξη ήχου 3D. Κάτι που η Sony προωθεί ως βασικό χαρακτηριστικό για το PS5. Επίσης διαθέτει διπλά μικρόφωνα ακύρωσης θορύβου.

Περιφερειακά ασύρματα ακουστικά Pulse 3D για PlayStation 5.
Ασύρματα ακουστικά Pulse 3D.
Πηγή: dontfeedthegamers

Τηλεχειριστήριο πολυμέσων του PlayStation 5

Το τηλεχειριστήριο πολυμέσων, ενώ μοιάζει με ένα συνηθισμένο τηλεχειριστήριο, διαθέτει επίσης ενσωματωμένο μικρόφωνο για φωνητικές εντολές. Υπάρχουν επίσης τέσσερα κουμπιά χωρίς σήμανση στο κάτω μέρος του τηλεχειριστηρίου, αν και δεν είναι σαφές για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται.

Τηλεχειριστήριο πολυμέσων (Media Remote).
Τηλεχειριστήριο πολυμέσων.
Πηγή: Theverge

DualSense charging station

Τέλος, η βάση φόρτισης DualSense κάνει ακριβώς αυτό που λέει: φορτίζει έως και δύο χειριστήρια DualSense ταυτόχρονα. Είναι ενδιαφέρον ότι η βάση φόρτισης δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί την κανονική θύρα USB-C που βρίσκεται στην κορυφή του χειριστηρίου για φόρτιση, αλλά συνδέεται μέσω ξεχωριστής βάσης στο κάτω μέρος. Και φυσικά, ο σχεδιασμός ταιριάζει με το ασπρόμαυρο χρωματικό συνδυασμό των χειριστηρίων και της ίδιας της κονσόλας.

 Βάση φόρτισης DualSense χειριστηρίων.
DualSense charging station.
Πηγή: slashgear

Πηγή: Theverge, ps5home

Κατηγορίες: Technology

Μιχάλης Σαρικλόγλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Καβάλας. Είμαι Ms Γεωπόνος, τελείωσα το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι φανατικά με την τεχνολογία και συγκεκριμένα με τους Η/Υ. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με gaming, ταινίες και σειρές, smartphones, PC hardware. Ένας καλός καφές και το κάλο φαγητό είναι η αδυναμία μου.