Εβδομάδα Νανοτεχνολογίας 4-11/7 στο Nanotexnology 2020

Το διεθνές πολυσυνέδριο Nanotexnology 2020 που θα ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να φιλοξενήσει επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Μηχανικοί, γιατροί, ερευνητικά κέντρο και πανεπιστήμια είναι έτοιμα να παρουσιάσουν προϊόντα νανοτεχνολογίας…από το μέλλον. Στο συνέδριο αναδεικνύεται η επιστήμη της Νανοτεχνολογίας μέσα από “έξυπνα” αυτοκίνητα, στάσεις λεωφορείων και τζάμια που παράγουν ρεύμα αλλά και πρωτοπόρες εφαρμογές Nανοϊατρικής.

Nanotexnology 2020
Πηγή: liberal.gr

Πιο αναλυτικά, ελληνικές εταιρίες είναι έτοιμες να θέσουν τον πήχη ψηλά με το προϊόντα τους αφού σε πολλές εφαρμογές έχουν χρησιμοποιηθεί φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς. Να σημειωθεί επιπλέον ότι για πρώτη φορά το Nanotexnology 2020 διεξάγεται live αλλά και virtual, διατηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.

Προϊόντα με φωτοβολταϊκά τρίτης γενιάς μυρίζουν Ελλάδα

Στα πλαίσια του Νanotexnology 2020 ελληνικές εταιρίες συμμετέχουν με έξυπνες προτάσεις και καινοτόμα προϊόντα. Τα νανοϋλικά αποτελούν πεδίο έρευνας σε παγκόσμια κλίμακα και οι Έλληνες επιστήμονες συνεισφέρουν εξίσου αξιόλογα. Η φετινή διοργάνωση έχει να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα μετά τις έξυπνες τσάντες που φορτίζουν κινητά, τις ενεργειακές τέντες και τα ψυγεία για παγωτά στην παραλία των προηγούμενων ετών. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα μερικά από τα τελικά προϊόντα που θα εκτεθούν στο συνέδριο.

Τοποθέτηση φωτοβολταικών σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Μία από τις συνεργασίες από τις οποίες αναμένουμε πολλά είναι εκείνη της FIAT με την Organic Electronic Technologies (OET). Σκοπός είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην οροφή του 500L της FIAT στα πλαίσια του Smartonics. Το Smartonics αποτελεί ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προάσπιση των Νανοεπιστημών.

Η συνεργασία αυτή αποβλέπει στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του εσωτερικού του αυτοκινήτου . Πιο συγκεκριμένα θα ενεργοποιείται ένα σύστημα ψύξης και θέρμανσης ώστε όταν ο επιβάτης επιστρέφει το αυτοκίνητο του, να υπάρχει ευχάριστη θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

Ενεργειακός υαλοπίνακας για το γραφείο.

Πηγή: Ethnos.gr

Άλλο ένα καινοτόμο προϊόν έρχεται να ταράξει το Texnology 2020. Φανταστείτε ένα τρίπλεξ τζαμιού να ντύνει το παράθυρο του γραφείου ή της κατοικίας σας και να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια αλλά και σκιά. Η ηλεκτρική ενέργεια θα τροφοδοτεί με ρεύμα, μικρές ηλεκτρικές συσκευές εσωτερικά του χώρου. Ενώ η σκιά που θα παρέχεται θα περιορίζει την ανάγκη για κλιματιστικό προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον. Σύμφωνα με το Έθνος, ο κ. Καραγεώργο, marketing & sales manager της ΟΕΤ, θα είναι διαθέσιμο σε 3 χρώματα, κατόπιν παραγγελίας.

Έξυπνα προϊόντα και για τον COVID-19 στο Nanotexnology 2020

Πηγή: elemesos.com

Μαζί με τα υπόλοιπα ενεργειακά προϊόντα, την εβδομάδα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν αντισηπτικά και μάσκες νανοτεχνολογίας κατά του COVID-19. Όσο αφορά στο αντισηπτικό, θα περιέχει νανοσωματίδια τα οποία όταν θα έρχονται σε επαφή με τον ιό θα τον αδρανοποιούν. Άλλο ένα καινοτόμα προϊόν που μέλει να φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.

Επιπλέον, ανοίγονται νέοι ορίζοντες και στον τομέα της Νανοιατρικής. Παρέχεται η δυνατότητα 3D εκτύπωσης οστέινων ελλειμμάτων του ανθρωπίνου σώματος με τα αντίστοιχα κύτταρα και πεπτίδια, σύμφωνα με το Έθνος.

Πηγές: ethnos.gr , parallaximag.gr

Κατηγορίες: Technology

Σταυρούλα Λιακοπούλου

Πεπεισμένη  πως η εξέλιξη έρχεται από τα εμπόδια. Θα με βρεις άλλοτε να γράφω για να ενημερώνω και άλλοτε να ασχολούμαι με την επικοινωνία και το digital κόσμο. Stay tuned!

1 σχόλιο

Δημοσιεύματα – Ιούλιος 2020 | Στεργιος Λογοθετιδης - Stergios Logothetidis · 8 Ιουλίου, 2020 στο 2:49 μμ

[…] Νanotexnology 2020: Έρχεται στη Θεσσαλονίκη στης 4 Ιουλίου 02-07-20 tb-addicts.com […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.