Δουλεύετε υπό εκφοβισμό; 

Για να απαντήσετε στην παραπάνω ερώτηση πρέπει να ελέγξετε το πώς αισθάνεστε. Ας ελέγξουμε αν έχετε βιώσει εργασιακό bullying.

Αισθάνεστε απογοητευμένοι; Μήπως φοβάστε ή απλά δεν θέλετε να πάτε στην δουλειά σας; Αυτό συμβαίνει γιατί νιώθετε υποτιμημένοι, ταπεινωμένοι και μειωμένοι; Αν γνέψατε καταφατικά σε κάτι από τα παραπάνω τότε βρίσκεστε σε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον.

Οι κοινωνιολόγοι Gary και Ruth Namie ορίζουν την Εργασιακή Ψυχολογική Κακομεταχείριση ή αλλιώς το Εργασιακό Bullying ως “επαναλαμβανόμενη, βλαβερή στην υγεία δυσμενή μεταχείριση, λεκτική επίθεση, η επαφή που είναι απειλητική, εξευτελιστική, εκφοβιστική ή που σαμποτάρει όσα αφορούν την εργασία ή κάποιος συνδυασμός των τριών αυτών συμπεριφορών”.

“To 20% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα εργασιακού bullying” –Workplace Bullying Institute

Συνήθως, τα άτομα που εκφοβίζουν κατέχουν κάποια σημαντική θέση. Και αυτοί κυρίως είναι είτε το αφεντικό, είτε ο προϊστάμενος ή ο team leader. Τα τοξικά άτομα βρίσκονται υπό τεράστια πίεση και αγαπούν να ελέγχουν τους άλλους. Η όρεξη τους τροφοδοτείται από δύο πράγματα. Από την συναισθηματική αντίδραση και την προσοχή. Ακμάζουν με τη δύναμη που έχουν χειραγωγώντας τους άλλους. Το δυστυχές είναι ότι τα τοξικά αυτά άτομα μπορούν να παράγουν επιτυχία από το να προκαλούν φόβο στους υφιστάμενους τους. Όμως, μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί πως αυτή η επιτυχία θα έχει μικρή διάρκεια ζωής όπως επίσης και αυτή της καριέρας τους.

Οι κοινωνιολόγοι Gary και Ruth Namie ορίζουν την Εργασιακή Ψυχολογική Κακομεταχείριση ή αλλιώς το Εργασιακό Bullying ως "επαναλαμβανόμενη, βλαβερή στην υγεία δυσμενή μεταχείριση, λεκτική επίθεση, η επαφή που είναι απειλητική, εξευτελιστική, εκφοβιστική ή που σαμποτάρει όσα αφορούν την εργασία ή κάποιος συνδυασμός των τριών αυτών συμπεριφορών".
Το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες -Workplace Bullying Institute
Πηγή εικόνας: theprovengroup.com

Μερικά tips για να χειριστείτε τον τοξικό προϊστάμενο σας και το εργασιακό bullying

Πρώτον, πρέπει να κατανοήσετε τον νταή στο εργασιακό σας περιβάλλον. Ο τοξικός προϊστάμενος είναι ανασφαλής και χειραγωγικός με εκρήξεις θυμού. Το πρόβλημα είναι ότι έχει σημαντικό έλεγχο της θέσης σας. Για αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να σβήσετε την φωτιά με φωτιά, δηλαδή επικοινωνώντας μαζί του. Τα άτομα αυτά χειρίζονται τις καταστάσεις τόσο γρήγορα, που καθιστούν την παρακολούθηση των πραγμάτων δύσκολη για αυτούς. Έτσι, μία καλή πρακτική είναι να κρατάτε σημειώσεις σχετικές με τα καθήκοντα που σας αναθέτει αλλά και τις συνομιλίες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε αφοσιωμένοι στην δουλειά σας αλλά θα έχετε και αποδεικτικά στοιχεία για όσα ειπώθηκαν και ζητήθηκαν.

Δεύτερον, επικεντρωθείτε στην δουλειά σας και όχι στον “αφέντη” σας. Είναι απίθανο να αλλάξει η συμπεριφορά του, οπότε μία επιλογή είναι να αλλάξετε τη δική σας. Εστιάστε μόνο στις λεπτομέρειες και τις εργασίες του ρόλου σας. Προσπαθήστε να έχετε άμεσο έλεγχο της απόδοσής σας. Όσο πιο πολύ σημασία δώσετε στον τοξικό προϊστάμενο, τόσο περισσότερο θα εστιάσει σε εσάς ως στόχο.

Το 65% αυτών που βρίσκονταν στο στόχαστρο έχασε την δουλειά του –Workplace Bullying Institute

Τρίτον, ορίστε (αόρατα) όρια. Η γλώσσα του σώματος είναι ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε σιωπηλά και αποτελεσματικά τον νταή. Ένας νταής λατρεύει να βλέπει τους ανθρώπους να υποχωρούν. Όταν πρέπει να είστε πρόσωπο με πρόσωπο σηκώστε το στήθος και το πιγούνι σας. Επίσης, να είστε ετοιμόλογοι. Να είστε σύντομοι αλλά ολοκληρωμένοι όταν πλησιάζετε το αφεντικό σας για να δώσετε αναφορά. Τα παραπάνω “φωνάζουν” ότι έχετε αυτοπεποίθηση και δεν ανέχεστε τα άδικα σχόλια.

Τέλος (εφόσον δεν έχετε άλλη επιλογή), ενημερώστε τη διοίκηση ή το HR για το γεγονός. Εξηγήστε τον αντίκτυπο που είχε ο εκφοβισμός στην ψυχική σας υγεία και στην απόδοση της εργασίας σας. Παραθέστε τις σημειώσεις που κρατήσατε και επιτρέψτε το HR να ξεκινήσει την έρευνα. Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε και με άλλα άτομα όπου είναι θύματα κακής μεταχείρισης από το συγκεκριμένο στέλεχος. Έτσι, η καταγγελία θα είναι ισχυρότερη και αποτελεσματική.

Πηγές: forbes.com, workplacebullying.com


Πασχάλης Γεωργιάδης

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Λατρεύει να διαβάζει άρθρα για start-ups, ανθρώπινο δυναμικό και τη σταδιοδρομία. Είναι φανατικός με ιατρικές και αστυνομικές σειρές. Το χόμπι του είναι να κριτικάρει νέους μουσικούς δίσκους.  Στόχος του είναι να βάλει ένα "μικρό λιθαράκι" για να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο και το ίδιο πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.