Οι κολοσσοί επιτρέπουν τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι

Η πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό και οι περισσότερες εταιρείες συνεδρίασαν με τα διοικητικά τους συμβούλια και επέλεξαν να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι μέχρι το τέλος του 2020. Η αρχή έγινε με τις Microsoft και Amazon, και τώρα ακολουθούν την ίδια στρατηγική οι Google και Facebook.

Η δήλωση του CEO της Google

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους από την ασφάλεια του σπιτιού τους μέχρι και την 1η Ιουνίου.

CEO Google
Ο Sundar Pichai, CEO της Google με νέα ανακοίνωση.
Πηγή: The Verge

Πρόσφατα ο Sundar Pichai επέστρεψε με μία νέα ανακοίνωση. Όπως αναφέρει ο CEO, οι εργαζόμενοι της Google μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020. Ωστόσο, όσοι υπάλληλοι απαιτείται και χρειάζονται να βρίσκονται για οποιονδήποτε λόγο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία της.

Το Facebook ακολουθεί την ίδια στρατηγική με την Google

Η τελευταία εταιρεία που επιτρέπει την εργασία από το σπίτι μέχρι το τέλος του 2020 είναι η Facebook. Ακολουθεί ακριβώς την ίδια στρατηγική με τις Microsoft, Amazon και Google. Ο CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg, είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι ακυρώνονται όλα τα φυσικά events μέχρι και τον Ιούνιο του 2021.

Ο Mark Zuckerberg με νέα δήλωση
Πηγή: The Verge

Αυτή τη φορά, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι του Facebook θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει το προσωπικό που κρίνεται απαραίτητο να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Οι εταιρείες με αυτό τον τρόπο θέλουν να προσφέρουν την ασφάλεια στο προσωπικό τους. Η τεχνολογία και ο απαραίτητος εξοπλισμός εφόσον τους επιτρέπει να παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες η εργασία από το σπίτι αποτελεί μονόδρομος.

Πηγή: The Verge

Κατηγορίες: Technology

Μανώλης Σαρικλόγλου

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από μικρή ηλικία. Φοιτητής Στατιστικής αγαπάω την τεχνολογία, τα videogames και το data analysis. Κάποια από τα hobby μου είναι το ποδόσφαιρο, series/movies και το καλό ουίσκι! Cheers!