Η λύση για Webcam στον υπολογιστή με το DroidCam

Μια καλή κάμερα, πόσο μάλλον οποιαδήποτε κάμερα web, είναι δύσκολο να βρεθεί αυτές τις μέρες. Η πανδημία του κορανοϊού έχει μεταφέρει μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού σε ένα περιβάλλον εργασίας από το σπίτι. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να χρειάζονται τεχνολογικό εξοπλισμό, η ζήτηση για κάμερες web έχει αυξηθεί και καθώς τα αποθέματα μειώνονται, οι τιμές έχουν ανεβεί στα ύψη. Ευτυχώς όλοι διαθέτουμε μια φθίνει άμεση λύση, ένα smartphone. Μια εφαρμογή που μας βοηθάει στην σύνδεση του τηλεφώνου και του Η/Υ είναι το DroidCam.

DroidCam wirelles webcam app
DroidCam μια εφαρμογή για Android που μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε webcam του Υ/Η.
Πηγή: Gossipfunda

Πως να χρησιμοποιήσετε το κινητό ή το tablet ως webcam

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο Google Play Store που ισχυρίζονται ότι μεταμορφώνουν τη συσκευή σας Android σε κάμερα web. Όμως το DroidCam προσέφερε την ευκολότερη εγκατάσταση με τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Το software που χρειάζεται να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.
Το software που χρειάζεται να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.
Πηγή: Dev47apps
  • Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της δωρεάν έκδοσης του DroidCam από το Play Store. (Απαιτεί μια συσκευή που εκτελεί Android 5.0 Lollipop ή νεότερο λογισμικό). Το πρόγραμμα υποστηρίζει Windows 10 και Linux (αλλά δυστυχώς, όχι macOS).
  • Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, εστιάστε στην ενεργοποίηση και λειτουργία της εφαρμογής στον υπολογιστή. Κατά την εγκατάσταση, θα πρέπει να επιτρέψετε στην εφαρμογή να εγκαταστήσει drivers ήχου.
  • Μόλις εκτελεστεί η εφαρμογή στα Windows, θα δείτε επιλογές κοντά στο επάνω μέρος του παραθύρου της εφαρμογής που θα σας επιτρέψουν να συνδέσετε τη συσκευή σας ασύρματα ή μέσω USB.
  • Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να κάνετε προτού πατήσετε “Έναρξη” στην εφαρμογή για υπολογιστές. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένα και τα δύο πλαίσια για “βίντεο” και “ήχος”. Εάν έχει επιλεγεί μόνο βίντεο, το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας δεν θα λειτουργεί.
  • Στην συνέχεια παίρνεις την IP address από την εφαρμογή του κινητού και την βάζεις στην εφαρμογή του υπολογιστή.

Τώρα, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή βιντεοδιάσκεψης, όπως Zoom, Google Meet ή Skype. Στις ρυθμίσεις βίντεο σε κάθε εφαρμογή, αλλάξτε την προεπιλεγμένη κάμερα σε “DroidCam Source”.

Πηγή: TheVerge


Μιχάλης Σαρικλόγλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Καβάλας. Είμαι Ms Γεωπόνος, τελείωσα το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι φανατικά με την τεχνολογία και συγκεκριμένα με τους Η/Υ. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με gaming, ταινίες και σειρές, smartphones, PC hardware. Ένας καλός καφές και το κάλο φαγητό είναι η αδυναμία μου.