Την περασμένη Τρίτη, η Amazon παρουσίασε το νέο της εργαλείο που ονομάζεται Distance Assistant. Πρόκειται για μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί 3 μόνο πράγματα: ένα monitor, μια κάμερα και computer. Τα αντικείμενα αυτά συνδυάζονται άψογα με machine learning μεθόδους ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, όλοι οι μηχανικοί συγκεντρώθηκαν ώστε να αποφασίσουν πως θα συνεχίσει από εδώ και πέρα η εταιρία. Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων καθώς και η παράδοση των παραγγελιών σε όλους τους πελάτες της.

Η φιλοσοφία του Distance Assistant της Amazon

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των εργαζομένων η Amazon επαναπροσδιόρισε όλους τους σταθμούς εργασίας και εφάρμοσε νέες διαδικασίες στις εγκαταστάσεις της. Οι τεχνικές ομάδες κατέληξαν σε μια πρώιμη λύση που αφορά τη διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Ήταν μια ευκαιρία να καινοτομήσουν και να αναδείξουν τη σημασία του “social distancing”.

Το εργαλείο αυτό δίνει στους υπαλλήλους live feedback μέσω οθόνης, κάμερας και υπολογιστή. Παράλληλα οι τοποθετημένοι αισθητήρες δίνουν τη δυνατότητα στης εταιρία να υπολογίζει τις αποστάσεις. Έτσι ενθαρρύνονται όλοι να διατηρούν τις αποστάσεις προς αποφυγή της διασποράς του ιού.

Οι υπάλληλοι εμφανίζονται μέσα σε κυκλικά πλαίσια σύμφωνα με το Distance Assistant

Καθώς οι υπάλληλοι περιφέρονται στο χώρο και περνάνε μπροστά από την κάμερα, εμφανίζονται στο μόνιτορ μέσα σε ένα κύκλο. Αν διατηρούν αποστάσεις 2 μέτρων τότε ο κύκλος είναι πράσινος. Σε περίπτωση που πλησιάζουν κοντά τότε ο κύκλος γίνεται κόκκινος υπενθυμίζοντας τους να κρατήσουν αποστάσεις.

Μια νέα εποχή τεχνολογίας

Ο Kevin Van Den Wymelenberg, διευθυντής στο εργαστήριο ενεργειακών μελετών του πανεπιστημίου του Oregon δήλωσε:” η τεχνολογία είναι ένας σημαντικός παράγοντας της επανέναρξης με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό που κάνει η Amazon με το Distance Assistant είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα.”

Πρόσθεσε επιπλέον “η αλλαγή της συμπεριφοράς είναι δύσκολη όμως μπορούμε να κάνουμε οπτικές ενδείξεις. Έτσι θα βοηθήσουμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή και θα την κάνουμε ακόμα πιο σημαντική για εκείνους που την χρειάζονται.”

Distance Assistant
Πηγή: YouTube.com

Η πρώτη συσκευή Distance Assistant τοποθετήθηκε ήδη στις εγκαταστάσεις τις Amazon. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων ήταν θετικές καθώς λαμβάνουν άμεση ειδοποίηση για τις αποστάσεις ασφαλείας. Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα να κατασκευαστούν χιλιάδες τέτοιες συσκευές και να καλύψουν όλη την Amazon.

Πηγές: goodmorningamerica.com, blog.aboutamazon.com, foxbusiness.com

Κατηγορίες: Technology

Σταυρούλα Λιακοπούλου

Πεπεισμένη  πως η εξέλιξη έρχεται από τα εμπόδια. Θα με βρεις άλλοτε να γράφω για να ενημερώνω και άλλοτε να ασχολούμαι με την επικοινωνία και το digital κόσμο. Stay tuned!