Πανδημία: Ευκαιρία για πλάνο ποδηλατόδρομων

Σαν ένας κάτοικος της Θεσσαλονίκης, θυμάμαι από τα εφηβικά μου χρόνια το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι πεζοί καθώς και οι ποδηλάτες. Μετά από πολλές φορές προσπάθειας (αποτυχημένης), για την βελτίωση της κατάστασης που επικρατούσε στους δρόμους, ήρθε η πανδημία. Η πανδημία και ο εγκλεισμός λειτούργησαν ως ευκαιρία για μία νέα και οργανωμένη προσπάθεια για μια βιώσιμη Ελλάδα.

Πανδημία: Ευκαιρία για πλάνο ποδηλατόδρομων
Πηγή: Voria.gr

Κατά το διάστημα του αποκλεισμού, ξεχασμένα ποδήλατα στις αποθήκες εμφανίστηκαν ξανά στους δρόμους. Άνθρωποι έσπευσαν γρήγορα να επιδιορθώσουν ή ακόμη και να αγοράσουν ποδήλατο. Παρέες με ποδήλατα ξεχύθηκαν στους δρόμους δίπλα σε αυτούς που έκαναν τζόκινγκ. Ναι, όλο αυτό μπορεί να φαντάζει για κάποιους ένα παραμύθι αλλά αυτές οι εικόνες συνέβησαν. Ειδικά την περίοδο του Πάσχα όπου η απαγόρευση των Ι.Χ. ήταν σχεδόν καθολική. Το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων από την “εξαφάνιση” των Ι.Χ. δείχνει ότι υπάρχει θέληση από τον κόσμο για να χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

Φυσικά, όλο αυτό το ονειρεμένο παραμύθι για την Ελλάδα, γιατί σε άλλες χώρες το ποδήλατο αποτελεί κύριο μέσο μετακίνησης , σταμάτησε. Μόλις η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσαν άρση των μέτρων, τα αυτοκίνητα επανεμφανίστηκαν. Τα ποδήλατα πήραν την αρχική τους αδρανή κατάσταση και η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους επανήλθε.

Ποίος ευθύνεται;

Για όλη αυτή την κατάσταση ποίος έχει μερίδιο ευθύνης; ο πολίτης που χρησιμοποιεί το αμάξι αντί το ποδήλατο; Όχι, για την κατάσταση αυτή ολική ευθύνη έχει το ελληνικό κράτος το οποίο δεν έχει μεριμνήσει για ένα φιλικό και πράσινο περιβάλλον. Σχεδόν σε καμία πόλη στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και αυτοί που υπάρχουν με το πέρασμα του καιρού μετατράπηκαν σε χώροι στάθμευσης. Έτσι δεν υπάρχει η ασφάλεια και κατά συνέπεια η παρακίνηση του ατόμου να χρησιμοποιεί το ποδήλατο.

Ευκαιρία για σχεδιασμό

Είναι αλήθεια ότι πολλοί στράφηκαν στο ποδήλατο, όχι μόνο για αναψυχή αλλά και για να πάνε στις δουλείες τους. Όπως φαίνεται κάποιοι έχουν την επιθυμία να το συνεχίσουν αυτό καθώς δεν νιώθουν άνετα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό όμως πολύ φοβάμαι ότι θα σταματήσει. Είναι βέβαιο ότι ακόμη και αυτοί οι λίγοι που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο θα σταματήσουν να το κάνουν. Είναι απόλυτα λογικό αφού οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές γα πεζούς και ποδήλατο. Είναι πλέον υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να στραφεί σε ένα οργανωμένο σχέδιο για την υλοποίηση πράσινων πάρκων και δρόμων για το ποδήλατο. Συγκεκριμένα δεν πρέπει να σταθεί μόνο στον σχεδιασμό άλλα και στην υλοποίηση του.

Πηγές: kathimerini.gr


Δημήτρης Κύρος

Σπουδάζω στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ταυτόχρονα είμαι μέλος στο HR department γνωστής πολυεθνικής. Το ενδιαφέρον μου για τον κόσμο των επιχειρήσεων με οδήγησε να αναλάβω τον ρόλο του αρχισυντάκτη στην στήλη της επιχειρηματικότητας.