Το αναμενόμενο Atari VCS κυκλοφορεί

Η εταιρία είχε ανακοινώσει την κονσόλα το 2018 όμως το Atari VCS υπέστη πολλές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του. Το Atari VCS 800 είναι πλέον διαθέσιμο για προ-παραγγελία στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές μπορούν να προ-παραγγείλουν την κονσόλα από την ιστοσελίδα της εταιρίας, το GameStop ή τα καταστήματα της Walmart.

Η κονσόλα Atari VCS νέας γενιάς.
Πηγή: atarivcs

Η κονσόλα θα είναι μέρος ενός bundle που θα περιέχει ένα ασύρματο Classic Joystick, ένα μοντέρνο χειριστήριο και ένα αντίγραφο του Vault που περιέχει 100 κλασικά παιχνίδια. Η συσκευή θα αποτελείτε από πλαστικό, μέταλλο και ξύλο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της Atari VCS 800

Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι ο AMD Raven Ridge 2 με γραφικά Vega 3. Υπάρχουν 8GB μνήμης RAM DDR4 επεκτάσιμα και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να επεκταθεί με usb ή εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όσο για τη συνδεσιμότητα, θα δούμε 802.11 b/g/n Wi-Fi και Bluetooth 4.0 ενώ στις θύρες έχουμε μία HDMI 2.0, μία gigabit Ethernet και τέσσερις USB 3.1. Θα υποστηρίζετε ποντίκι και πληκτρολόγιο καθώς και 4Κ video ανάλυση.

Συνδεσμολογία της Κονσόλας στο πίσω μέρος.
Συνδεσμολογία της Κονσόλας.
Πηγή: atarivcs

Εμπνευσμένο από το μεγαλείο

Το πνεύμα του Atari 2600 αναγεννάτε μέσα από την νέα κονσόλα για να εμπνεύσει ξανά παλιούς αλλά και νέους gamers με υψηλές επιδόσεις.

Το μοντέλο 2600 τέσσερις δεκαετίες πριν.
Το μοντέλο 2600 τέσσερις δεκαετίες πριν.
Πηγή: atarivcs

Αναγεννάτε για να κάνει την διαφορά

Όσο αφορά στο λογισμικό, η συσκευή ‘τρέχει’ ένα custom Linux OS αλλά επιπλέον υποστηρίζει τα Windows, το Steam OS ή το Chrome OS αν γίνουν booted από έναν εξωτερικό δίσκο. Έτσι έχετε ταυτόχρονα μια παιχνιδοκονσόλα αλλά και ένα multimedia PC.

Η κονσόλα Atari και τα 2 χειριστήρια της.
Η κονσόλα και τα 2 χειριστήρια της.
Πηγή: atarivcs

Μαζί με την κονσόλα έρχονται και δυο χειριστήρια. Το κλασσικό Joystick εμπλουτισμένο με led φωτισμό και νέο πλήκτρο πυρός. Καθώς και ένα μοντέρνο σύγχρονο controller. Τα δυο αυτά χειριστήρια είναι bluetooth wireless, επαναφορτιζόμενα αλλά και συμβατά με υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Atari VCS 400

Παράλληλα θα κυκλοφορήσει και μια lite έκδοση το Atari VCS 400 το οποίο θα έχει 4 GB RAM αλλά θα είναι και αυτή επεκτάσιμη. Η βασική διαφορά στις δυο έκδοσης είναι ότι στην ‘lite’ θα έχουμε υποστήριξη 1080p και όχι 4K. Η τιμή του VCS 800 θα είναι περίπου 390 δολάρια ενώ του VCS 400 είναι 250 δολάρια.

Πηγή: atarivcs

Κατηγορίες: Technology

Μιχάλης Σαρικλόγλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Καβάλας. Είμαι Ms Γεωπόνος, τελείωσα το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι φανατικά με την τεχνολογία και συγκεκριμένα με τους Η/Υ. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με gaming, ταινίες και σειρές, smartphones, PC hardware. Ένας καλός καφές και το κάλο φαγητό είναι η αδυναμία μου.