ΟΛΠ: Ξεπέρασε το λιμάνι της Βαλένθια

Εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στους θεσμικούς επενδυτές κατά την ετήσια ενημέρωση τους από τον ΟΛΠ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του λιμανιού για το έτος 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, από τον Πειραιά πέρασαν 5,65 εκατομμύρια containers. Η βελτίωση, από 4,89 εκατομμύρια containers το 2018, φέρνει τον Πειραιά στην κορυφαία θέση της Μεσογείου από την δεύτερη θέση το 2018.

Το ανταγωνιστικό λιμάνι της Βαλένθια κινήθηκε επίσης ανοδικά αλλά λιγότερο δυναμικά, από τα 5,18 εκατ. containers στα 5,44 εκατ.
Ο ΟΛΠ έχει απασχολήσει την επικαιρότητα λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν ενάντια στο επενδυτικό του σχέδιο
Πηγή: kathimerini.gr

Το ανταγωνιστικό λιμάνι της Βαλένθια κινήθηκε επίσης ανοδικά αλλά λιγότερο δυναμικά, από τα 5,18 εκατ. containers στα 5,44 εκατ. Πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην Μεσόγειο.

Μεγάλη αύξηση στα οικονομικά αποτελέσματα

Η αύξηση στον κύκλο εργασιών του ελληνικού λιμανιού προσδιορίστηκε στο 12% ενώ η αύξηση στα καθαρά κέρδη στο 27%. Συγκεκριμένα φέτος ο συνολικός κύκλος εργασιών άγγιξε τα 149 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη έφτασαν τα 48 εκατομμύρια. Το προτεινόμενο μέρισμα αυξάνεται αντίστοιχα κατά 27%, από τα 0,42 στα 0,54 λεπτά ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την σύμβαση, ο ΟΛΠ καταβάλλει το 3,5% των εσόδων του στο Ελληνικό Δημόσιο ως αντάλλαγμα παραχώρησης. Φέτος το ποσό αυτό υπολογίζεται σε 5,4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 4,8 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Ο ΟΛΠ έχει απασχολήσει την επικαιρότητα λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν ενάντια στο επενδυτικό του σχέδιο
Ο ΟΛΠ δρομολογεί ένα νέο masterplan και μεγάλες επενδύσεις
Πηγή: iconstruction.gr

Ο ΟΛΠ έχει απασχολήσει την επικαιρότητα λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν ενάντια στο επενδυτικό του σχέδιο. Ιδιαίτερα η μεγάλη επένδυση δημιουργίας ναυπηγείου στην περιοχή του Περάματος. Η συγκεκριμένη επένδυση, αν και μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία, θα είναι ανταγωνιστική στις μικρές επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Με τις περιπέτειες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας η δυναμικότητα του κλάδου έχει περιοριστεί σημαντικά και η θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες είχε αποδυναμωθεί.

Το master plan του λιμένα Πειραιά

Με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο ΟΛΠ μεταξύ άλλων δρομολογεί:

  • την επισκευή του προβλήτα 1 (προϋπολογισμός 8 εκατ. ευρώ)
  • την επέκταση του σταθμού αυτοκινήτων και την υπόγεια σύνδεση του με τον πρώην χώρο του ΟΔΔΥ (25 εκατ. ευρώ)
  • την βυθοκόρηση του λιμένα (8 εκατ. ευρώ)
  • την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας (100 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση ΕΣΠΑ)
  • νέα γερανογέφυρα προβλήτα 1 (22 εκατ. ευρώ)
  • την κατασκευή του προβλήτα 4

Πηγές: metaforespress.gr, insider.gr, capital.gr, naftemporiki.gr

Κατηγορίες: Business

Αντώνης Γάλαρης

Σπουδάζω στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  Κατάγομαι από την Αίγινα και ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την αρθρογραφία και τον κόσμο των επιχειρήσεων.