“Κοστίζει το 33% του ετήσιου μισθού τους για να αντικαταστήσετε το καλύτερο ταλέντο σας” –Forbes

Οι επιχειρήσεις “χάνουν” συχνά το καλύτερο ταλέντο τους. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να χάσετε τον κορυφαίο πωλητή ή τον προγραμματιστή σας. Είτε θα τον “κατακτήσει” ο ανταγωνιστή σας ή μια εταιρεία άλλου κλάδου ή ακόμη και ένας πελάτης σας. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα ο καλύτερος εργαζόμενος σας να αποφασίσει να ξεκινήσει την δική του εταιρεία.

Θα παλεύετε συνεχώς να προσελκύσετε υπαλλήλους από την ανταγωνιστική αγορά εργασίας ή να διατηρήσετε το κορυφαίο σας ταλέντο κάνοντας δελεαστικές προσφορές. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί όμως ότι θα παραμείνει στην εταιρεία σας.

Ποια είναι η ρίζα του προβλήματος;

Δύο είναι οι λέξεις και αυτές είναι “οργανωσιακή κουλτούρα”. Μια υγιείς οργανωσιακή κουλτούρα φέρει ευχαριστημένα στελέχη που οδηγούν σε ικανοποιημένους πελάτες. Για την δημιουργία μίας καλής κουλτούρας, δεν χρειάζεται να κερνάτε πρωινό μια φορά την εβδομάδα ή να τους αφήσετε να φύγουν μετά τις 14:00. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βελτιώσετε τη συναισθηματική σας επίγνωση. Επιπρόσθετα, δώστε στους υπαλλήλους σας το περιβάλλον, τα κίνητρα και τα προνόμια που τους ενδιαφέρουν.

καλύτερο ταλέντο
Πηγή: insidehr.com.au

Ποιο είναι το “κόλπο” για να διατηρήσετε τo καλύτερο ταλέντο σας;

Το “κόλπο” είναι να ακούτε. Οι εργαζόμενοι αγαπούν τους διευθυντές/ συναδέλφους που πραγματικά ακούν αυτά που έχουν να πουν, θυμούνται τις απόψεις τους και τους αντιμετωπίζουν πάντα με σεβασμό. Ας παραθέσουμε ένα παράδειγμα.

Έχετε έναν υπάλληλο που ταράζεται ιδιαίτερα όταν αισθάνεται ασέβεια και κάνετε μια έντονη συζήτηση με αυτόν. Έχετε δύο επιλογές. Είτε πιέζετε και περνάτε την άποψη σας για να ολοκληρώσετε τη δουλειά νωρίτερα ή να υποχωρήσετε έως ότου ηρεμήσουν οι καταστάσεις. Η πρώτη επιλογή μπορεί να είναι πιο γρήγορη, αλλά θυσιάζετε την εργασιακή ευχαρίστηση του εργαζομένου. Η δεύτερη επιλογή είναι λιγότερο ελκυστική βραχυπρόθεσμα αλλά σοφότερη μακροπρόθεσμα.

Εάν δεν ακούσετε τι λένε οι συνεργάτες σας, δεν θα μάθετε τι χρειάζονται. Όταν κάποιος καλύτερος “ακροατής” έρθει στον δρόμο τους, θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Το να τους ακούσετε ενεργά είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Αλλά αν θέλετε να διατηρήσετε τα “ταλέντα” σας τότε αυτό είναι το “τίμημα” που πρέπει να πληρώσετε.

Διαπληκτισμοί μεταξύ εσάς και του καλύτερου ταλέντου σας
Διαπληκτισμοί μεταξύ εσάς και του καλύτερου ταλέντου σας
Πηγή: dreamstime.com

Μερικά tips για το πως να “ακούσετε” τους εργαζόμενους σας

Αρχικά, προσπαθήστε να μάθετε με ποιους τρόπους λάμπουν και τι τους “τσατίζει”. Λίγο – πολύ, πως λειτουργούν και αισθάνονται οι εργαζόμενοι σας. Έτσι, θα μπορέσετε να προσεγγίσετε τα άτομα με προσεγμένο τρόπο για τον κάθε ένα, δείχνοντας κατανόηση σε οτιδήποτε τους προβληματίζει. Τώρα θα αναρωτιέστε πως; Ξεκινήστε μία κουβέντα μαζί τους, μοιραστείτε κάτι μικρό για την προσωπική σας ζωή ή κάτι σημαντικό για τη δική σας δουλειά. Μπορείτε να το κάνετε ατομικά ή ομαδικά. Θέστε μερικούς κανόνες στην ομάδα σας όπως το να ακούν χωρίς να παρεμβαίνουν. Θα είναι διπλό κέρδος για εσάς καθώς μαθαίνετε τους συναδέλφους σας αλλά και θα τους μάθετε να ακούν.

Τέλος, δώστε εξουσία στα στελέχη. Αφήστε τους να λαμβάνουν πραγματικές αποφάσεις και να δουν πώς ασκούν την εξουσία που τους δώσατε. Τα αποτελέσματα θα δείξουν πόσο έχει εσωτερικευθεί η κουλτούρα της εταιρείας και της ομάδας αλλά και αν θα πρέπει να αλλάξει κάτι. Επιπρόσθετα, θα φανερώσει το πως ανταποκρίνονται στις ευθύνες. Θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τον τρόπο όπου η συγκεκριμένη πολιτική ενδυνάμωσης επηρεάζει τα KPI’s όπως αυτό της αφοσίωσης που συνεπάγεται με το κέρδος.

Αντί να χάσετε τα “ταλέντα” σας επειδή αισθάνονται σαν γρανάζια ενός τροχού και μόνο, προσπαθήστε να τους ακούτε και να τους υπενθυμίζετε τον σκοπό τους. Όχι μόνο θα είναι οι ίδιοι πιο ευτυχισμένοι με την εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά θα είστε και εσείς.

Πηγές: forbes.com, insidehr.com.au


Πασχάλης Γεωργιάδης

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Λατρεύει να διαβάζει άρθρα για start-ups, ανθρώπινο δυναμικό και τη σταδιοδρομία. Είναι φανατικός με ιατρικές και αστυνομικές σειρές. Το χόμπι του είναι να κριτικάρει νέους μουσικούς δίσκους.  Στόχος του είναι να βάλει ένα "μικρό λιθαράκι" για να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο και το ίδιο πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.