Δήλωση της εταιρείας Wells Fargo

Η εταιρεία Wells Fargo έδωσε εντολή στους υπαλλήλους που εγκατέστησαν το Tik Tok σε συσκευές της εταιρείας να καταργήσουν την εφαρμογή λόγω ανησυχίας παράκαμψης του απορρήτου.

Σύμφωνα με το The Information η Wells Fargo, εταιρεία που ασχολείται με τα οικονομικά δήλωσε: “Εντοπίσαμε έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων της Well Fargo με εταιρικές συσκευές όπου είχαν εγκαταστήσει την εφαρμογή Tik Tok στα κινητά τους. Λόγω ανησυχιών σχετικά με τους ελέγχους και τις πρακτικές απορρήτου και ασφάλειας της Tik Tok και επειδή οι εταιρικές συσκευές πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για διεξαγωγή εργασιών της επιχείρησης μας, έχουμε ζητήσει από τους υπαλλήλους να καταργήσουν την εφαρμογή από τις συσκευές του”.

Wells Fargo
Η Wells Fargo ζητάει από τους υπαλλήλους της να αφαιρέσουν το Tik Tok
Πηγή: TheVerge

Amazon και Trump εναντίον του Tik Tok

H Wells Fargo είναι τελευταία εταιρεία που εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια σχετικά με τους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή Tik Tok η οποία έφτασε 2 δισεκατομμύρια λήψεις τον Απρίλιο. Την Παρασκευή, η Amazon είπε ότι έστειλε ένα μήνυμα στο email «κατά λάθος» στους υπαλλήλους τους ζητώντας να αφαιρέσουν το TikTok από κινητές συσκευές. Η εταιρεία αργότερα διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις πολιτικές τις αυτή τη στιγμή όσον αφορά το TikTok.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo δήλωσε ότι η κυβέρνηση Trump «εξετάζει» την απαγόρευση του TikTok, αν και δεν είναι απολύτως σαφές πώς μια τέτοια απαγόρευση θα λειτουργούσε στην πράξη. Ορισμένα τμήματα του αμερικανικού στρατού έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση του TikTok σε κρατικές συσκευές.

Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, ήταν μια από τις πολλές εφαρμογές που πρόσφατα αποκάλυψε ότι είχε πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη όταν εκτελείται στο παρασκήνιο. Η πρακτική ανακαλύφθηκε μέσω μιας νέας λειτουργίας σε εκδόσεις beta του iOS 14, η οποία ειδοποιεί τους χρήστες όταν μια εφαρμογή αντιγραφεί από το πρόχειρο. Η TikTok λέει ότι έχει αφαιρέσει έκτοτε αυτό το χαρακτηριστικό.

Πηγή: TheVerge

Κατηγορίες: Technology

Μανώλης Σαρικλόγλου

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από μικρή ηλικία. Φοιτητής Στατιστικής αγαπάω την τεχνολογία, τα videogames και το data analysis. Κάποια από τα hobby μου είναι το ποδόσφαιρο, series/movies και το καλό ουίσκι! Cheers!