“Το 88% των εταιρειών υιοθέτησε την τηλεργασία λόγω COVID-19″Facility Executive

Η τηλεργασία καθίσταται ως η πιο απαραίτητη μορφή εργασίας παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Αρκετές επιχειρήσεις αποκαλύπτουν πως θα συνεχίσουν να απασχολούν κάποιους από τους εργαζομένους υπό το καθεστώς της τηλεργασίας και μετά την πανδημία. Αυτό έρχεται με τις δικές του προκλήσεις για το Ανθρώπινο Δυναμικό.

Η έρευνα του Flexjobs που πραγματοποιήθηκε το 2018, δείχνει πως η τηλεργασία έχει αυξηθεί μέσα σε ένα έτος κατά 22%. Επιπρόσθετα, έρευνα του Buffer, αναφέρει ότι το 99% των ερωτηθέντων επιθυμεί να δουλεύει από το σπίτι για κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα. Μερικές επιχειρήσεις και τα στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού, βλέποντας την αύξηση της ζήτησης για τηλεργασία αλλά και ότι άλλες επιχειρήσεις είχαν ξεκινήσει να απασχολούν ανθρώπους υπό αυτό το καθεστώς, είχαν προβεί σε δημιουργία πολιτικών τηλεργασίας. Οι πολιτικές που είχαν θέσει όμως διαφέρουν κατά πολύ από την τωρινή πραγματικότητα.

Γιατί η τηλεργασία διαφέρει από ποτέ άλλοτε;

Οι πολιτικές που είχαν χτιστεί δεν προέβλεπαν ότι το εργατικό δυναμικό θα αντιμετώπιζε ζητήματα σχετικά με την υγεία ή την φροντίδα κάποιου εξαρτώμενου μέλους της οικογένειας τους. Ούτε ότι οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία θα είναι κλειστά. Δεν είχαν καν ιδέα ότι η πρόσβαση σε νοσοκομεία και υγειονομικές υπηρεσίες θα ήταν τόσο δύσκολη και επικίνδυνη. Φυσικά και δεν συνεπάγεται ότι τα στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού έκαναν κάτι λάθος. Άλλωστε, η κατάσταση η οποία επικρατεί, είναι κάτι σχετικά πρωτόγνωρο και μη προβλέψιμο για τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Η Τηλεργασία
Πηγή: hrcloud.com

Όσες δεν είχαν προχωρήσει έστω σε κάποιο σχέδιο για τηλεργασία, πληρώνουν τώρα το “τίμημα”. Σε ένα πολύ μικρό διάστημα, οι επιχειρήσεις έπρεπε να προσαρμοστούν στη νέα αυτή πραγματικότητα ξεκινώντας από το μηδέν. Δούλεψαν περισσότερο, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, αύξησαν το κόστος της εργασίας και “εξουθένωσαν” το εργατικό δυναμικό.

Όπως και να έχει, οι περισσότερες επιχειρήσεις προχώρησαν σε δημιουργία και υλοποίηση σχεδίου για τηλεργασία.

Γιατί κάποιοι θα συνεχίζουν να τηλεργάζονται και τι σημαίνει για τις επιχειρήσεις;

Η απάντηση είναι απλή. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε τηλεργασία. Διαφορετικά θα αργούσαν να το δοκιμάσουν ή δε θα το δοκίμαζαν ποτέ. Μέσα σε μία στιγμή καταρρίφθηκαν τα ταμπού που υπήρχαν για την τηλεργασία και οποιαδήποτε φοβία κλήθηκε να αντιμετωπιστεί.

Στη προσπάθεια αυτή εντόπισαν τα οφέλη και τις αδυναμίες αυτού του συστήματος. Τα στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού μπόρεσαν να αντιληφθούν το κατά πόσο η τηλεργασία βοηθάει, τα στελέχη και την επιχείρηση, στην υλοποίηση και επίτευξη των στόχων. Μέσα σε αυτό το διάστημα, έγινε κατανοητό ποιες είναι οι θέσεις όπου ωφελήθηκαν από αυτή την αλλαγή και σε ποιες δεν λειτούργησε. Οι εταιρείες, αυτό το διάστημα, εκπαιδεύουν τους εργαζομένους για το πώς να είναι παραγωγικοί ενώ εργάζονται από το σπίτι. Οι δεξιότητες που χρησιμοποιούνται αυτή τη περίοδο πιθανότατα θα συνεχίσουν να χτίζονται και να αναπτύσσονται. Δοκίμασαν διάφορα τεχνολογικά μέσα και τέσταραν την επικοινωνία μεταξύ των ατόμων και των ομάδων. Τα προβλήματα εντοπίστηκαν σε αυτό το δύσκολο πιλοτικό πρόγραμμα. Το μόνο που μένει τώρα είναι να λυθούν.

Κάποια πράγματα όμως θα διαφέρουν αρκετά σε σχέση με παλαιότερα. Οι εργαζόμενοι στο παρελθόν εστίαζαν αποκλειστικά στον μισθό. Τώρα, η υγιεινή, το αίσθημα της ασφάλειας και η ευεξία έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα του “επιθυμώ/απαιτώ από την εργοδοσία” του εργαζομένου. Όπως και να έχει, φαίνεται πως έχουμε ακόμα δρόμο για έξοδο μας από την υγειονομική αυτή κρίση. Η καθημερινότητα μας δεν θα είναι ίδια με πριν. Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίον θα εργαζόμαστε.

Πηγές: facilityexecutive.com, flexjobs.com, buffer.com


Πασχάλης Γεωργιάδης

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Λατρεύει να διαβάζει άρθρα για start-ups, ανθρώπινο δυναμικό και τη σταδιοδρομία. Είναι φανατικός με ιατρικές και αστυνομικές σειρές. Το χόμπι του είναι να κριτικάρει νέους μουσικούς δίσκους.  Στόχος του είναι να βάλει ένα "μικρό λιθαράκι" για να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο και το ίδιο πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.