Επιδότηση απόσυρσης, μείωση τιμής και ταχυφορτιστές βάζουν μπρος την ηλεκτροκίνηση

Η ηλεκτροκίνηση έχει καθιερωθεί σε χώρες του εξωτερικού αφού προσφέρει μηδενικούς ρύπους και έως 80% χαμηλότερο κόστος χρήσης και συντήρησης. Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται μακριά από τις πόλεις σε εργοστάσια με υψηλή απόδοση. Συχνά το καύσιμο επιλογής είναι το φυσικό αέριο ή χρησιμοποιούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συνολικά η ηλεκτρική ενέργεια έχει πολύ χαμηλότερο κόστος από την βενζίνη ή το ντίζελ.

Το κόστος για την ετήσια φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κυμαίνεται από 200 έως 400 ευρώ ανά έτος.
Η επιδότηση στην τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου
θα φτάσει το 15% επί της τιμή λιανικής
Πηγή: 4GREEN.gr

Πιο συγκεκριμένα το κόστος για τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού οχήματος εκτιμάται κατά μέσο όρο στα 1.200 ευρώ το χρόνο. Το κόστος για την ετήσια φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κυμαίνεται από 200 έως 400 ευρώ ανά έτος. Αυτό εξαρτάται και από το τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται.

Ταυτόχρονα, τα σέρβις σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αφορούν πολύ λιγότερα υποσυστήματα. Τα αυτοκίνητα πλέον δεν είναι εφοδιασμένα με αναλώσιμα λιπαντικά, φίλτρο λαδιού, μπουζί ή φίλτρο αέρα. Ένας σέρβις που σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο μπορεί να κοστίσει 350 ευρώ θα κοστίσει μόλις 100 ευρώ σε ένα ηλεκτρικό.

Ανταγωνισμός και επιδοτήσεις φέρνουν μείωση τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

θεωρείται βέβαιη η αποκλιμάκωση των τιμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα ενεργοποιήσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών
Πηγή: envinow.gr

Το νέο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα κίνητρα για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου: απαλλαγή από τέλη ταξινόμησης, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, χρήση στο δακτύλιο.

Η επιδότηση στην τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα φτάσει το 15% επί της τιμή λιανικής, με όριο τα 5.500 ευρώ. Για την ταχύτερη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αρκετοί επιλέγουν την εγκατάσταση ενός οικιακού φορτιστή με μέσο κόστος εγκατάστασης τα 1.000 ευρώ. Η επιδότηση για τον φορτιστή θα φτάσει τα 500 ευρώ.

Η επιδότηση αφορά και τα ηλεκτρικά δίκυκλα, με όριο τα 800 ευρώ. Επιδοτείται το 20% της τιμή ενός ηλεκτρικού σκούτερ και το 40% της τιμής ενός ποδηλάτου. Θα υπάρξει μπόνους απόσυρσης 400 ευρώ για τα σκούτερ και 1000 ευρώ για τα αυτοκίνητα.

Εκτιμάται ότι συνολικά 1.700 ΙΧ θα αγοραστούν με την επιδότηση, 1.500 σκούτερ, 1.500 ηλεκτρικά ποδήλατα, 1.000 ταξί καθώς και 6.000 εταιρικά οχήματα. Θα εγκατασταθούν επίσης 1.000 οικιακά σημεία φόρτισης.

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα ενεργοποιήσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών και σε συνδυασμό με την επιδότηση θεωρείται βέβαιη η αποκλιμάκωση των τιμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σχέδια για 10.000 ταχυφορτιστές από την ΔΕΗ

Στα επόμενα 4 χρόνια οι ταχυφορτιστές θα φτάσουν τον στόχων των 10.000 πανελλαδικά
Πηγή: HANIA.news

Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει σχέδιο εθνικής εμβέλειας για την ηλεκτροκίνηση με δίκτυο ταχυφορτιστών, σε πάρκινγκ, πιάτσες ταξί, εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, αεροδρόμια και αυτοκινητοδρόμους. Έχει ήδη μάλιστα υπογράψει σχετικά μνημόνια συνεργασίας με τις εταιρίες ΑΒ Βασιλόπουλο, Fraport Greece και Beat. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της εταιρείας, ο στόχος της ΔΕΗ για 1.000 ταχυφορτιστές στα επόμενα 2 έως 3 χρόνια θα έχει επιτευχθεί πολύ νωρίτερα. Η εκτίμηση μάλιστα αναφέρει ότι στα επόμενα 4 χρόνια οι ταχυφορτιστές θα φτάσουν τον στόχων των 10.000 πανελλαδικά.

Πηγές: CNN, Voria, Το Βήμα, Καθημερινή, Capital

Κατηγορίες: Business

Αντώνης Γάλαρης

Σπουδάζω στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  Κατάγομαι από την Αίγινα και ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την αρθρογραφία και τον κόσμο των επιχειρήσεων.