Θα πνεύσει ούριος άνεμος για την ελληνική ακτοπλοΐα;

Η ελληνική ακτοπλοΐα επιχειρεί την επανεκκίνηση της με την αύξηση του ορίου επιβατών. Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο το όριο των επιβατών θα αυξηθεί από το 50% στο 60%. Περαιτέρω αλλαγή θα υπάρξει σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας. Για τα πλοία με καμπίνες αντίστοιχα υπάρχει αύξηση του ορίου των επιβατών απ’ το 55% στο 65%. Αύξηση υπάρχει και στο πρωτόκολλο των ατόμων ανά καμπίνα από 1 σε 2 (με εξαίρεση οικογένειες και συνοδούς ΑμΕΑ).

Πτώση επιβατικής κίνησης κατά 90%
Πηγή: kathimerini.gr

Οι προηγούμενοι μήνες έδειξαν μια μεγάλη πτώση στην κίνηση σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας. Η πτώση ήταν της τάξης του 90% λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία και την μετακίνηση στα νησιά. Παρ’ όλα αυτά η κίνηση προς τα νησιά έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Πλέον όλο και περισσότερα πλοία δρομολογούνται για να καλύψουν τις αυξημένες επιβατικές ανάγκες.

‘Άγγιξαν τον βυθό τα έσοδα των ακτοπλοϊκών

Η εκτίμηση του ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) παρ’ όλα αυτά είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξη, αφού προβλέπει μείωση στα έσοδα της ακτοπλοΐας άνω του 40% για το έτος. Συγκεκριμένα η πρόβλεψη κάνει λόγο για έσοδα της τάξης των 350 εκατ. ευρώ για τον κλάδο, σε σύγκριση με 650 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Μεγάλη μείωση τζίρου σύμφωνα με την ΣΕΕΝ
Πηγή: euro2day.gr

Αυτή την στιγμή έχουν αρχίσει δρομολόγια περισσότερα 40 από τα συνολικά 85 πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά και κάθε βδομάδα προστίθενται περισσότερα.

Αύξηση ζήτησης – μείωση τιμών την τελευταία στιγμή

Για την φετινή τουριστική σεζόν ισχύει εκτάκτως και μείωση ΦΠΑ στην ελληνική ακτοπλοΐα από το 24% στο 13%. Ήδη υπάρχουν παραδείγματα στην αγορά που έχουν περάσει ολόκληρη την μείωση του ΦΠΑ στην τιμή του καταναλωτή, με πτώση 10% επί της περσινής τιμής του εισιτηρίου.

Το χαμηλό πρωτόκολλο επιβατών δεν επιτρέπει σε όλες τις ακτοπλοϊκές να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά τους περιθώρια. Φυσικά δεν αποκλείονται και εκπλήξεις με μειώσεις τιμών τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό εφόσον η πορεία της πανδημίας εξακολουθήσει να κινείται πτωτικά και η επιβατική κίνηση ανοδικά.

Πηγές: taxheaven, businessdaily, euro2day, naftemporiki


Αντώνης Γάλαρης

Σπουδάζω στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  Κατάγομαι από την Αίγινα και ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την αρθρογραφία και τον κόσμο των επιχειρήσεων.